Гаел Монфис потвърди участието си в Sofia Open 2022, съобщиха организаторите. Атрактивният

...
Гаел Монфис потвърди участието си в Sofia Open 2022, съобщиха организаторите.
Атрактивният
Коментари Харесай

Гаел Монфис ще играе в турнира по тенис Sofia Open 2022 -

Гаел Монфис потвърди присъединяване си в Sofia Open 2022, оповестиха уредниците.

Атрактивният французин ще взе участие в тазгодишното издание на шампионата по тенис, което ще се организира от 25 септември до 2 октомври в зала " Арена Армеец " в София.

Турнирът е от сериите ATP 250.

19-ият в света Гаел Монфис е достигал до полуфиналите, а по-късно - и до финала в София.

" С наслаждение се завръщам на Sofia Open 2022 и се надявам този път да стигна една крачка по-напред - до трофея. Радвам се да науча, че тази година почитателите ще са на трибуните и очаквам с неспокойствие да играя пред българските си фенове ", споделя Монфис, представен в прессъобщение от шампионата.

През 2019 година Монфис победи гръцкият топ тенисист Стефанос Циципас на 1/4-финалите, а на полуфиналите отстъпи от настоящия №1 в света Даниил Медведев от Руската федерация. Миналата година френският играч доближи финала, където бе надвит от двукратния първенец от София Яник Синер (Италия).

Тази година Гаел Монфис стана първенец в Аделаида, с което е собственик към този момент на 11 трофеи от шампионати на ATP.

Женен е за някогашната №3 в класацията на WTA Елина Свитолина, двамата чакат през октомври раждането на първата си рожба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР